Wanneer

19/06/2021 - 20/06/2021    
10:00 - 17:00

Reserveringen

Inschrijvingen gesloten

Evenement type

The art of breathing – Moving Qigong , healing and meditation 

Een diepe en een rustige ademhaling is een van de basiselementen in de Qigong – het geeft ons kracht, helderheid en innerlijke rust. Daarnaast versterkt het onze immuniteit en bevordert het onze levenskwaliteit.
We beoefenen enkele zeer eenvoudige ademhalingstechnieken, alsook een speciale Qigongvorm die onze longen en ademhaling bekrachtigt én we brengen nieuwe levenskracht naar elke cel van ons lichaam. Hierdoor versterken we onze vitaliteit, brengen we frisheid en luchtigheid in ons leven, voorkomen we burn-out en uitputting én stellen we ons open voor spirituele ervaringen.
We starten elke dag met opwarmingsoefeningen – afkomstig van de Ijzeren Hemd Qigong – om onze innerlijke kracht te vergroten.
Alle bewegingen en oefeningen zijn zeer makkelijk aan te leren, en zijn gebaseerd op de principes van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Daarnaast lassen we regelmatige stille meditaties in om het geheel compleet te maken.
Elke namiddag geeft Carsten daarenboven een Taoîstische Healing Sessie voor aan alle deelnemers, die ons in staat stelt om angsten, zorgen en pijn los te laten en om nieuw vertrouwen te vinden in het Leven.

Carsten Dohnke

  • Carsten Dohnke verkent traditionele en hedendaagse methoden om een diepe verbinding tussen lichaam en geest te creëren. Hij onderricht Qigong en meditatie, met meer dan 30 jaar ervaring in het begeleiden van groepen in transformatieve processen.
  • Hij kan mensen dichter bij hun hart brengen, dichter bij wie ze werkelijk zijn. Vanuit deze verbinding biedt hij tools aan voor ons dagelijks leven, voor geluk, gezondheid en innerlijke groei die verder gaan dan onze dagelijkse ervaring.
  • Carsten is in staat om een veilig en inspirerend energieveld te creëren, waar iedereen zich in zijn eigen tempo kan ontwikkelen. Zijn onderricht belichaamt groei op verschillende niveaus – fysiek, emotioneel en spiritueel. Horizontaal verandert onze blik op onszelf, onze problemen, de buitenwereld; en verticaal op onze verbinding met hemel en aarde en uiteindelijk op een allesomvattend veld (Tao).
  • Carsten wordt begeleid door zijn partner Dewi De Waele. Dewi’s aanpak komt vanuit een aangenaam yin-veld waarin de deelnemers zich rustig en geïnspireerd kunnen voelen tijdens hun reis naar hun innerlijke kern. Ze streeft steeds naar compassie en een bewuste aanwezigheid om de groep te ondersteunen.

Carsten geeft deze workshop in het Engels. Wij verduidelijken waar nodig in het Nederlands.

Data: Op zaterdag 19 juni starten we om 10:00 uur, einde voorzien rond 18:00 uur. Op zondag 20 juni starten we eveneens om 10:00 uur, einde voorzien rond 17:00 uur.

Bijdrage: 245 euro, indien je inschrijft voor 1 mei betaal je slechts 220 euro. De deelnemers aan het weekend kunnen gratis deelnemen aan de meditatie-avond op vrijdagavond.

Mogelijkheid tot lunch op aanvraag.

Ervaar een diepe stilte, healing en een nieuwe verbondenheid met het Leven.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.