Wanneer

28/05/2018 - 25/06/2018    
13:30 - 15:00

Reserveringen

Inschrijvingen gesloten

Waar

Meditatiehuis Aiwa
Vijhuizenstraat 9, Westerlo, 2260

Evenement type

Qigong is de kunst van het werken met levensenergie. Qi, betekent levensenergie; Gong, betekent dat het een kunst is waarbij men met die levensenergie werkt. Qigong is afkomstig van het Taoïsme uit het oude China. Dit is in oorsprong een levenswijsheid die ons leert hoe in harmonie te leven met onszelf, met de natuur en met de maatschappij waarin we leven.

In ons huidige leven kan Qigong ons helpen om 1. vitaler en gezonder te leven, 2. al onze emoties in evenwicht te brengen, 3. uiteindelijk spiritueel te ontwikkelen. Hiervoor brengen we onze energie, Qi naar ons centrum, naar onze cellstructuur en naar onze beendergestel. We maken gebruik van zowel lichaamsbewegingen, ademhalingsoefeningen, (zelf)massage als van meditatie. Het is net door deze verschillende technieken te combineren dat we echt iets kunnen veranderen, zodat we beter kunnen omgaan met de uitdagingen van ons leven.

De qigong van de zwemmende draak „Xiao Huan Gong“, wordt ook wel de qigong van de kleine verjonging genoemd. In de oudheid was dit een taoïstische Qigong-vorm voor keizers. De bewegingen die wij doen zijn de essentiële bewegingen van de zwemmende draak. De combinatie van deze bewegingen zorgt er in het bijzonder voor dat we ons lichaam jong houden, dat we gaan vermageren en dat ons libido zal verhogen. Daarnaast wordt onze wervelkolom geopend en onze stofwisseling geactiveerd. Voor vrouwen heeft deze vorm het bijkomend voordeel dat hij menstruatieklachten zal doen verminderen. Ons hormonaal systeem zal zichzelf immers harmoniseren.

Naar goeie gewoonte gaan deze lessen bij mooi weer door in de vrije natuur – in de weide van de paarden. Draag dus makkelijke en aangepaste kledij.

Maandagen 28 mei en 4, 11, 18 & 25 juni telkens van 13:30 tot 15:00 uur

Bijdrage: 45 euro voor de reeks of 10 euro per les.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.