Wanneer

30/11/2019 - 01/12/2019    
10:00 - 17:00

Reserveringen

Inschrijvingen gesloten

Waar

Meditatiehuis Aiwa
Vijhuizenstraat 9, Westerlo, 2260

Evenement type

Een mooie voorbereiding op de kersttijd…

Carsten begeleidt ons doorheen een unieke combinatie van helende bewegingen en meditatie. Deze workshop is de ideale voorbereiding op de kersttijd. Met Hart Qigong keren we immers terug naar onze eigen heelheid en onze eigen natuur. We ervaren een gevoel van vrede en liefde en ook een nieuwe innerlijke vitaliteit. Shengzhen Hart Qigong combineert mooie qigongbewegingen met innerlijke stiltes en brengt ons naar een diepe stilte en relaxatie. We verbinden ons meer en meer met ons hart. En we worden meer en meer één met het leven zelf.

Hart Qigong is een vorm van Shengzhen Qigong, en bevordert een gevoel van onvoorwaardelijke liefde. Deze vorm wordt ook wel Jezus Qigong of “Body Mind as one” genoemd. Onze geest kalmeert en onze zorgen en angsten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Met de mooie en zachte bewegingen rekken we onze pezen en openen we onze borststreek en schouders. We versterken onze benen, onze onderrug en ons spijsverteringsstelsel.

We warmen onze buikholte op en vullen deze met levensenergie. Hiermee geven we onze vitaliteit en immuunsysteem een boost én maken we een diepe connectie met onszelf. Tijdens deze workshop stellen we ons weer open voor meer stroming in ons leven en laden we onszelf op met nieuwe frisse vitaliteit. En, last but not least, we openen onszelf weer voor de mooie kansen die het leven ons te bieden heeft.

Daarnaast geeft Carsten ons elke dag een Taoïstische Healingsessie. We verbinden ons met de kracht van de Dao – die door ieder van ons stroomt – voor Healing. Dit bevordert diepere veranderingen en heilzame ervaringen. We integreren deze diepe verbinding meer en meer in ons dagelijks leven. 

Deze workshop is geschikt voor beginners en gevorderden.

Over Carsten

De lessen van Carsten vinden hun wortels in het mystieke pad van de Dao. Hij heeft het potentieel om ieder van ons dichter bij ons hart te brengen en dichter bij wie we werkelijk zijn. Vanuit deze verbinding geeft hij ons tools voor ons dagelijks leven, ons geluk, onze gezondheid en onze innerlijke groei. 

Hij heeft meer dan 40 jaar ervaring in Taoïstische praktijken, meditatie, Qigong en gevechtskunsten. Hij studeerde 4 jaar samen met shaolin meesters in China, heeft een universitair diploma in Chinese studies, en spendeerde vele jaren van zijn leven met verschillende Qigong- en Daomeesters. Hij verdiept graag zijn inzichten met het bestuderen van westerse wetenschappen, anatomie, therapie en filosofie.

Carsten creëert voor elke deelnemer een veilig en inspirerend energieveld, zodat ieder meekan op z’n eigen tempo. Zijn lessen bevorderen groei op verschillende niveaus – fysiek, emotioneel en spiritueel. We veranderen horizontaal onze houding ten opzichte van onszelf, onze problemen en de buitenwereld, en verticaal ten opzichte van hemel en aarde en mogelijk zelfs de oneindigheid.

De partner van Carsten, Dewi de Waele assisteert deze workshop.

Op vrijdagavond mediteren we samen, de ideale gelegenheid om kennis te maken met ons en met Carsten én om te proeven van het potentieel van de lessen.

Bijdrage: 210 euro, de avondmeditatie van vrijdagavond inbegrepen. Indien je enkel inschrijft voor vrijdagavond is de bijdrage 35 euro.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.